Trädgårdsbelysning

Det är lika roligt att inreda utomhus som inomhus och under våren när kvällarna blir allt ljusare så är det dags att planera inför de härliga trivsamma grillkvällarna som sträcker sig in i sensommaren och tidiga hösten.

Lika viktigt som det är att belysa rummen rätt inomhus så är det att skapa ett stämningsfullt och inbjudande ljus utomhus. Många köper idag växthus som man inte bara använder till tomater och gurka utan även som uterum. Rätt storlek och ett rätt inrett växthus förlänger sommaren markant och sensommar- eller höstkvällarna med surströmming och kräftskivor blir stämningsfulla med rätt belysning. Här kan man sitta i goda vänners lag och alltså äta gott och skåla friskt samtidigt som sorlet letar sig fram till långt efter midnatt innan man inser att tiden lyckats springa ifrån en. Det blir helt enkelt lätt till en oerhört trivsam och värdefull plats där endast nuet verkar viktigt och omvärlden på sätt och vis upphör att existera.

Det första dina gäster ser när de kommer hem till dig är dock din uppfart, din trädgård, ditt hus och dina fönster. Alla delar är lika viktiga för intrycket och det finns så många olika lampor att botanisera i för användning både inomhus och utomhus. Här kan du välja på allt från solcellsbelysning som laddas upp under dagen och lyser fint kvällstid under sommaren till lyktstolpar och fasadbelysning som går på elektricitet vintertid. Här är egentligen ingenting rätt eller fel så länge du hittar någonting som känns rätt för just dig och din familj och som på ett stämningsfullt sätt liksom ger ifrån sig ett outtalat välkomnande till alla och en var.

Något som visat sig vara effektivt när det kommer till att skapa stämning och mycket brandsäkrare än vanliga ljus, är de batteridrivna ljus man kan använda sig av i bland annat sina fönster. Många av dem går på timer så du kan ha dem igång även när du är bortrest, de ser ut som vanliga stearinljus och ett extra plus är att eventuella inbrottstjuvar då givetvis tror att någon är hemma.