Tips inför vintern

När de mörka höstkvällarna blir kallare och kallare så blir man också lätt lite frusen hemma även om man anses ha ett tillfredsställande värmesystem i huset. Nu vill man gärna kura ner sig under en filt framför brasan eller mysa med en kopp te och tända ljus. 

Det finn några enkla tips att använda sig av om man vill vara säker på att ta till sig den värme som finns i huset och behålla den där. Tänk bland annat på att stänga igen de rum du inte använder. Genom att stänga dörren så cirkulerar inte kall luft ut från dem och den värme man får från exempelvis en brasa behålls i de rum du vistas i. Ett annat tips är att sätta aluminiumfolie bakom dina element för att låta värmen reflekteras in i rummet istället för att gå ut genom väggen.

Det finns många olika kluriga saker att använda sig av och tänka på för att spara på värmen. Ta tillvara på den solvärme som finns genom att öppna upp gardiner under dagarna, använd gärna fler mattor för att undvika kyla från golvet och visste du att du faktiskt kan täcka dina väggar med olika tavlor och speglar för att förstärka isoleringen? Att ställa om sin takfläkt så att den snurrar medsols på vintern för att pressa ner den varma luften som lätt samlas uppe i taket är ett annat tips.