Sin första bostadsrätt

Det är något speciellt när man köpt sin första bostadsrätt. Är man ung och förstagångsköpare så får man många vuxenpoäng för detta. Är man äldre så kan det vara en befrielse att ha fått sålt huset med allt vad det innebär och flytta till en lägenhet.

Nu är det inte helt problemfritt att bo i en bostadsrätt, det kan uppstå problem och sådant man inte räknat med. Det bästa man kan göra är att läsa på hur det fungerar med bostadsrätter och bostadsrättsföreningar. Och det finns hjälp att få om man skulle hamna i något trångmål, tvist eller annat som rör boendet.

Har man tidigare bott i ett hus så kan det vara oerhört befriande att få flytta in i en bostadsrätt, även om det är en hel del ansvar även i en sådan lägenhet så slipper man huvudansvaret för själva huset. Man slipper snöskottning på vintern, rensa hängrännor höst och vår och allt annat som ett hus för med sig. Nu kan man koppla av i sin lägenhet och engagera sig i den förening som man flyttat till.

Samtidigt så får ni grannar i samma trappuppgång som ni inte haft tidigare och det kan finnas störande element som man retar upp sig på. Allt sådant får bli en föreningsfråga om det är fler som retar upp sig på samma sak. Lämna allt till styrelsen som får uppdraget att undersöka problemet om det inte går att lösa på annat sätt.