Så fixar du vårstädningen i ett kick

Äntligen nalkas våren och vad är väl bättre än att inleda den med att storstäda bort vinterns damm och rusk? Det lättar upp såväl i själen som i förrådsutrymmet!

Spara tid och arbete genom att ta hjälp av städfirma för att få jobbet gjort snabbt och smidigt. Du kan även anlita dem för regelbunden städning i ditt hem. Unna dig lugn och ro genom att komma hem till ett glänsande rent hem med jämna mellanrum. Städpersonalen har tystnadsplikt, jobbar under största möjliga diskretion och du har stora möjligheter att skräddarsy vilka tjänster du vill få utförda i ditt hem. Missa alltså inte möjligheten att lägga till extratjänster som strykning, städning av balkong och förråd eller bäddning av din säng.

Om du känner för att ta tag i storstädningen på egen hand finns det checklistor med städtips att följa varje gång du städar. På så sätt blir jobbet inte lika överväldigande. Det kan till och med vara en avkopplande aktivitet som skänker tillfredsställelse i att du omedelbart ser resultat av dina insatser. Bland tipsen kan nämnas att använda microfiberdukar som gör rent utan miljövådliga medel – sparar på din hälsa, miljön och ekonomin! När du vill fräscha upp tvättsvampar och trasor är ett husmodersknep att spola av dem i varmvatten och köra dem i mikrovågsugnen i två minuter. Dina rengöringspinaler blir som nya igen! Utöver själva rengöringsdelen bör du även gå igenom de prylar du har samlat på dig under året och noga överväga vad som förtjänar sin plats i hemmet. Färre prylar skapar ett lugn i såväl hem som sinne. Inled våren på bästa tänkbara vis med en ”makeover” och välkomna sommaren i ett fridfullt hem!