Så fixar du ett mysigt vardagsrum

living room

Vardagsrummet är ofta hemmets hjärta, tack vare den naturliga samlingsplatsen som rummet utgör för både familj och gäster – det avslöjas redan i namnet på rummet. Det gör vardagsrummet till ett av våra mest frekvent besökta rum, varför det är viktigt att lägga lite extra krut på inredningen.

Vardagsrummet ska vara funktionellt och snyggt men också mysigt eftersom det är en plats dit vi kommer för att slappna av och umgås, antingen ensamma eller ihop med andra. Att få till den där mysiga touchen och samtidigt behålla en snygg inredningsdesign är dock inte alltid det lättaste, men att få fram den hemtrevliga känslan kräver faktiskt inga avancerade insatser eller stora inköp. Genom att fokusera på detaljerna kan du enkelt fixa ett mysigt vardagsrum på noll, utan att det heller behöver kosta så mycket.

Soffan är en standardmöbel och oftast vardagsrummets mittpunkt där vi gärna hänger. Du kan enkelt piffa upp soffan, eller en fåtölj för all del, med en mysig kudde. Det finns många fina kuddfodral att smycka med, som du enkelt kan byta efter stil och säsong – varför inte en röd, julig kudde på vintern och en marin, ljus kudde under sommaren? Mellan 3-5 kuddar är lagom, beroende på storleken på soffan, och de behöver inte alls vara i samma storlek och med samma stil så låt fantasin flöda.

Även ljus och belysning bidrar till stämningsfaktorn i vardagsrummet. Inred gärna med levande ljus och fina lyktor, men glöm heller inte bort den övriga belysningen. Satsa med fördel på dimmerfunktion för att kunna skapa den rätta mysiga känslan, och en golv- eller vägglampa som går att rikta för härliga läskvällar i soffan. Textilier är också bra och ger upplevelsen av ett varmt och välkomnande rum. Inred därför med en fin matta, gardiner och filtar. Med tanke på våra många och långa mörka vintermånader gör sig textilier och kuddar extra bra i svenska vardagsrum.