Renovera badrummet.

badrum

När du ska göra slag i saken och börja renovera badrummet finns det ofta en mängd funderingar och frågetecken kring hur du ska börja. Dessutom finns det kanske fler bestämmelser och regler att ta hänsyn till än vad man tror. Nedan har vi listat det viktigaste du ska tänka på för att få till ett bra badrum.

Auktoriserade montörer, särskilda regler för minimimått för att uppfylla svensk standard och funktion före form är tre riktlinjer som du ska följa när du börjar planera badrumsrenovering. Det tipsar Vi i Villa om.

Material och misstag

När du ska välja ut material till ditt badrum är det lätt hänt att tänka på design i första hand istället för funktion. Men det är viktigt att välja ordentliga, hållbara material när man renoverar samt att de. Välj till exempel tvättstället efter funktion och tänk på att djupa handfat inte svämmar över lika lätt som ett grunt. Belysningen måste vara anpassad för våtrum och alla material måste tåla väta och fukt – det finns en anledning till att klinker och kakel är klassiska badrumsattribut.

Badrum med det lilla extra

När du renoverar badrummet ska du fundera över på att passa på att installera till exempel golvvärme om du tänker lägga klinker eller inreda så att du luras att tro att badrummet är större än vad det är. Speglar kan göra underverk för hur man uppfattar rummets storlek, medan golvvärme från en auktoriserad leverantör kan bli en av ditt livs bästa investeringar. Med tanke på hur ett badrumsgolv kan kännas under fötterna en svensk vintermorgon är det inte konstigt att golvvärme något som passar på att skaffa när de renoverar badrummet.

Har du små barn är det viktigt att få in ett lättanvänt skötbord, men tänk samtidigt på att du inte behöver anpassa badrummet efter skötbordet då det förmodligen bara kommer att stå där för en kortare period.