Mysigt med braskamin

Visst är det väl mysigt att komma hem när man har varit ute i vinterkylan? Tänk att få slå sig ner i soffan med en varm kopp te eller choklad efter en härlig skidtur eller promenad eller efter jobbet framför en varm braskamin.
Braskamin
Det finns många fördelar med att använda en braskamin, inte bara att den skapar en härlig myskänsla. Det är även en mycket bra reservvärmekälla vid strömavbrott. För den som har tillgång till ved är det dessutom en enorm besparing med en braskamin i vintertid. Det är inte bara mysigt att elda i en braskamin utan också enkelt, effektivt och miljövänligt. Norges ledande forsknings- och provningsinstitut, Sintef, har visat att det faktiskt är 40 % mer effektivt och 90 % renare att elda i en braskamin än i en gammal kamin. Det är viktigt att elda rätt också. På Energirådgivningens sajt kan du hitta några bra råd om hur du ska elda för att elda rätt och miljövänligt.

Det är exempelvis mycket viktigt att veden är torr och att det finns tillräckligt lufttillförsel till kaminen vid eldning. Det blir mer och mer populärt att elda med braskamin och det finns massor av olika modeller i olika prisgrupper, exempel på dessa kan du se hos Varmahembutikerna.se. Här finns till exempel modeller med stora, heltäckande glas och sidoglas som gör att eldskenet når ut till rummet och lyser upp. Du kan också hitta en dansk modell med kraftigare konstruktion och många valmöjligheter. Kanske du till och med skulle vilja ha en braskamin med bakugn så att du kan baka härligt doftande bröd?

Vad du än föredrar för modell på din braskamin så kan du vara säker på att ditt vardagsrum blir mysigare. Det är härligt att sitta och titta in på de dansande lågorna medan huset sakta värms upp.