Modern inredning

InredningTidigare har modet inom heminredning varit styrt av den allmänna trenden som råder. Nu kan vi se att inredningen går mot att vara mer personlig och genomtänkt, helt enkelt avspegla personerna som bor där.

Genom att mixa rådande trend med en egen stil så ger du din inredning en längre “hållbarhet” i tidsrymd. Det är även ett sätt att hålla kostnaderna nere. Det kan handla om att göra ett loppisfynd och av det skapa något unikt eller måla och tapetsera möbler för att få den personliga stilen. Plocka fram gamla reseminnen eller arvegods och låt fantasin flöda. Vi har sett mycket vitt och stilrent under en längre tid men nu kommer färgen åter att besöka våra hem. Det vita blir utbytt mot milda gråa toner och pastellfärger i olika nyanser kommer att dominera, kanske framförallt de gula och blonda nyanserna. Koppar, Marrakech mönstret och industristilen som kom under 2013, fortsätter att vara populär även under 2014.

Tänk på att hemmet skall vara en plats för återhämtning och avslappning och passa de individer som bor där. Utgå från vad ni tycker är viktigt och inte den rådande trenden. Inred billigt, miljömässigt och snyggt men glöm alltså inte att hemmet framför allt ska fungera som avkoppling och rekreation. Vissa saker kan få kosta, förutsatt att det är bra kvalité och hållbarheten är lång,, exempel på detta kan vara en fin skinnsoffa eller sängar god kvalité. Ordet som kommer att gälla framledes är återbruk, dvs man använder saker som andra använt tidigare eller saker som man redan har, där man funderar ut andra sätt att använda ägodelen.

Idag fullständigt vimlar det av affärer och marknader som säljer begagnad inredning. Du kan gör fynd, beroende på intresse och stil. Du kan väldigt billiga fina saker som också berättar en historia. Vem ägde egentligen den gamla klockan, var tillverkades den osv. Du kan skaffa inredning till ett helt kök. Olika slags porslin finns massor av. Du kan få massor av idéer från företag som säljer inredning, hur du själv möblerar och använder inredning men det  behöver inte vara någon komplett inredning. Du kanske ser en byrå på ex IKEA, vilken du gör om med nya handtag och beslag och får en möbel som kanske passar dig mycket bättre men skulle kostat en förmögenhet i det stora fina inredningsaffären.

Du har säkert en massa saker som Du har kvar av nostalgiska skäl. Återbruka stället. Några exempel uttjänta tennisracketar som ligger och skräpar. Sätt i fint spegelglas och häng upp på väggen. Använd som handspegel vid behov. Gamla kartor som ligger och skräpar kan ramas in och blir intressanta väggprydnader, liksom allt annat man finner när man går igenom sitt förråd. Allt kan ramas in! Vi lever verkligen i återbrukets tidevarv när det gäller inredning och de flesta har redan förstått att gamla saker är ofta välgjorda och vackra och är utmärkt för inredning av hemmet.