Måla om fasaden

Även det yttre på ett hus behöver ses över med jämna mellanrum och kanske är det dags att måla om fasaden. Det kan vara dags och om du inte riktigt vet när förra ägaren målade om senaste så är det bättre att göra det för att vara på säkra sidan. Du ser också om huset är i behov av ommålning.

Kontrollera vilken typ av färg som huset målades om senast, det absolut bästa är att spara tidigare färgkoder så du enkelt kan beställa rätt färg till ditt hus. Röda hus har försvunnit men finns fortfarande kvar på vissa platser, numer så kan man i princip måla huset i vilken kulör som helst. Välj den kulör som du känner passar dig och din omgivning bäst.

När huset är målat så passa även att byta ut vindskivor, stuprör och rännor om detta behovet finns. Även fasadsiffror kan bytas ut till något mer spännande. Det är trevligt när allt ser nytt och fräscht ut, se till att underhålla fasaden så den håller sig snygg länge.

Även din trädgård gör intryck och kan framhäva huset på ett speciell sätt. Så det bör även ses till så trädgården får sig en översyn och bli som du vill ha den och som passar ditt hus. Det går att skissa upp innan hur du vill att din trädgård ska se ut. Likaväl som man ritar upp hur man vill att ett hus ska se ut.