Ljuvliga pasteller

Ett måste för alla inredningsintresserade denna vinter är att inreda med pasteller. Dessa kulörter har blivit oerhört populära och du kan välja om du vill ha dem på textilierna, köksporslinet eller inredningsdetaljerna. Matcha gärna dessa mot en i övrigt ljus och neutral inredning får du en mycket vacker vårinredning i hemmet som andas nytt och fräscht. 

Vårens trender

Oavsett vilka inredningstidningar, program eller sidor online du kollar på för att söka information om inredningstrender våren 2014 så är det pastellerna som är i fokus. Dessa kulörter har tidigare år starkt sammankopplats med sommar och dess inredning men så är inte fallet i vinter. Pasteller gör sig otroligt bra mot det isigt vita landskapet utanför fönstren och dess färger livar upp och skapar harmoni i hemmet.

Ljuvliga pasteller

Blanda olika pasteller

För att skapa en lekfull och levande inredning är det i kombination dessa gör sig allra bäst. Blanda gärna pasteller som gammelrosa med limegrön och citrongul för att skapa ett effektfullt utseende. Är det på porslinet du satsar på pastellerna är det inte fel att köpa tallrikar i exempelvis gammelrosa, assietter i limegrön och dessertskålar i citrongul. Samma gäller det på textilier, blanda gärna olika pasteller på kuddfodralen och pläden för att skapa ett djup i vardagsrumssoffan.