Inredningsstilar

sh_room_small_modern_326497892

Det finns en mängd olika inredningsstilar och det kan vara svårt att veta riktigt vilka riktlinjer som gäller för specifika stilar. För att ytterligare skapa lite förvirring, så kommer nya trender för varje år, som förändras över säsongerna. Men har man koll på grunderna är det lättare att bibehålla stilen och piffa till med en personlig touch.

Det kan vara svårt att veta riktigt hur man ska fokusera på inredningen i vissa rum, men med några enkla tips och riktlinjer kan du få det mysiga vardagsrummet som du önskar, eller det vilsamma sovrummet.

New England – Innebär ljusa färger på textilier och väggar där mönster består av ränder i blått eller rött och stjärnor. Mönster som förknippas med den amerikanska flaggan. Mässing, rotting, mörka trägolv, nautiska klockor, sjömärken och jordglober hör alla till stilen.

Shabby chic – Även här är det ljusa vita som dominerar. Gärna äldre vita möbler med patina, men även nya i gammal stil fungerar bra. Stilen andas gammalt och lantligt med inslag av romantik.

Skandinaviskt – Bleka färger och naturmaterial som trä, glas, betong och sten, är typiskt skandinaviskt, liksom enkla former och grafiska mönster. De ljusa färgerna är motsatsen till våra mörka vintrar och ger en ljus känsla i hemmet.