Inred i shabby chic-stil

Såhär i vintertid när kylan och vinden biter som allra kallast vill man som bekant egentligen bara vara inomhus och inte gå utanför dörren över huvud taget. När man ändå är inne kan man ju passa på att ägna sig åt både nytta och nöje, som till exempel inredning och dylikt.

Shabby chic

Ett bra tips om man känner att man tröttnat lite på sitt hem kan vara att satsa på en helt ny inredningsstil och varför inte då den omåttligt populära stilen shabby chic. Vad shabby chic är för något tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

Det mest centrala i shabby chic är att man tittar tillbaka på hur hemmen såg ut förr. Mycket i shabby chic handlar om vitt. Möblerna skall vara vita, alternativt ljusgråa och gärna också lite slitna för att få till den där lantliga känslan.

I övrigt så skall textilier som exempelvis gardiner, dukar och överkast med mera var i naturliga material som till exempel bomull, linne, spets eller säckväv.

Vad gäller andra inredningsdetaljer så fungerar i egentligen det mesta som kan knyta an till äldre tider, som exempelvis gamla koppar- och mässingsföremål, gamla vaser, gamla prydnadssaker, fågelburar samt gamla böcker och biblar.