Inred i New England anda

En inredningstrend som slagit stort, som blivit väldigt populär i dagens inredning, är New England. New England är, som de flesta vet, ett område i nordöstra USA, ett område knutet till kusten och havet. Därför är många inslag i New England stilen marina. Färger som vit, blå och röd, gärna i vackra ränder eller stjärnor.

fåtölj

Dagens New England stil här i Sverige, är en liten mix av den ursprungliga stilen. Här är det ljusa vita toner på väggarna för att ge rymd, vita, eller mörk träinslag på möblerna. Möblerna får gärna vara robusta och ”bulliga”. En möbel som många förknippar med New England stilen är den klassiska ”Hamton soffan”.Textilierna har ofta en beige, röd eller blå bas som pryds av stora vita stjärnor.

För att få en blick över en helhet med New England stil på inredningen är Internet en bra möjlighet. Sök i Googles bildsök på ordet ”New England inredning” så får du upp många vackra bilder att inspireras av. Även många webbshoppar idag har många möbler i rätt stil om du kan hitta. Stegbo Möbler, är ett exempel där du hittar allt från soffor och matbord, till inredningsdetaljer och textilier, helt i rätt stil.

Här kommer några snabba tips på hur du kan inreda efter stilen;

  • Måla alla väggar vita. Försök att ha basen i inredningen i vitt och bryt av med några möbler i mer robust mörkt trä.
  • Gör ett par fondväggar i huset med vit liggande panel. Här kan du gärna använda ohyvlade plankor för att ge ett lite mer robust intryck.
  • Satsa på mörka golv som kontrast till allt det vita. Ett klassiskt New England golv är ett skeppsgolv.
  • Välj ljusa textiler som ger ett luftigt intryck. Både mattor, gardiner, kuddar och plädar. Dessa får gärna ha ett vackert randigt mönster eller ett mönster med klassiska stjärnor.
  • Satsa på lampor i mässing eller koppar som ger ett marint intryck. Gärna en skeppsklocka.

New England stilen är en väldigt klassisk och stilren inredning, en inredning som skapar lyx och personlighet. Och det är, framförallt, en stil som är väldigt trendig idag.