Inred i marin stil

hus vid havet

Den som någon gång bott en tid vid havet kommer för alltid att komma ihåg den härliga känslan som vattnet gav ifrån sig. Det är något magiskt över havet och hur det påverkar oss så vi ska här försöka ge lite inspiration för att visa hur man kan ta en bit av detta med sig till hemmet.

Att skapa ett marint tema i sitt hem eller del av hemmet behöver inte vara komplicerat alls. Det som behövs är att först gå igenom de känslorna vi har när det gäller havet och vad vi tycker ger den rätta havskänslan.

Inredningen och färgval

Vid marin inredning kan vi göra en mängd olika färgval då allt inte behöver gå i vitt och blått. Faktum är att du kan välja färgen efter din segelbåt som kanske är röd och sedan ha det på din soffa för att sedan göra väggar vita och gardinerna blå. Detta tycker inredaren Anna Örberg enligt en intervju med Helsingborgs Dagblad. Färgvalen är många, men det är av största vikt att finna en röd tråd och få alla nyanser och detaljer att passa ihop. Att hålla nere antalet dominerande färger till max tre och sedan låta dina detaljer vara blickfången i rummet är alltid en säker väg. Detaljer kan vi idag enkelt hitta hos välsorterade butiker på internet, där Marine Style är en god representant för specialistbutiker inom marin inredning. Idag finns till och med gardiner med marina inslag som är riktigt snygga att titta på, ett måste för varje rum med detta tema. Nu när du valt färg och dekor så är det bara att köra på och förfina helheten.

Känslan av hav

Känslan av hav är olika hos oss alla. Det kan vara allt från en fiskemiljö eller en segelbåt som åker genom en skärgård som ger dig den speciella havskänslan. Hos någon annan är havet synonymt med stora fartyg eller en liten optimistjolle. Hur som helst väljer vi själva ut det tema vi vill ha beroende på vad havet säger till oss. Det är den viktigaste punkten när man inreder med ett marint tema – att ha vattnet i centrum.