Hotellyx hemma

HotellDu kanske älskar hotellinredning och skulle vilja implementera lite av den lyx som genomsyrar många hotell hemma hos dig? Med följande tips kommer du enkelt att få till din alldeles egna hotelloas.

För att hitta lite inspiration till hotellinredning kan du börja med att titta in på Perfect Match Interiors hemsida. De har designat många inspirerande utrymmen för hotell som Hotell Birger Jarl i Stockholm och ett flertal Best Western-hotell. Sköna Hem har dessutom en artikel med flera användbara tips som sammanfattas här.

När du sätter igång med inredningen börjar du med mattan. En heltäckningsmatta av mjukt material ger rummet en varm och mysig känsla. Ljusa och neutrala färger är att föredra över mörka nyanser och mönster. När det kommer till gardiner är det mörkläggningsgardiner som gäller. Dessa gardiner täcker upp hela utrymmet vid fönstret och får rummet att kännas större. Samtidigt släpper de inte in något ljus som kan störa sömnen. Det här är särskilt viktigt om du bor tillräckligt långt norrut för att ha midnattssol under sommaren. Gardinerna och mattan dämpar även ljudet nämnvärt i sovrummet.

Då vi spenderar en stor del av våra liv i sängen är den självklart den viktigaste möbeln i rummet. En kontinental modell med tillhörande lager av resårmadrasser och högre höjd passar in här. Den uppstoppade sänggaveln kan ha en överdimensionerad storlek. Har rummet ett tak på 2,6 meter kan du ha en sänggavel som når ända upp till 1,8 meter mätt från golvet.

Kuddar kan blandas och kombineras i olika färger och mönster. Längst bak mot sänggaveln finns ryggkuddarna med måtten 90 x 50. Därefter har vi de vanliga sovkuddarna med mått 60 x 50 cm, och längst fram hittar vi lite mindre kuddar. I stället för överkast kan du använda dig av täcke för dubbelsäng med påslakan för att skapa en mysig och mjuk oas.

Om du har plats kan du ställa fram en liten läsfåtölj i en hörna, eller varför inte ett sminkbord med bordsspegel. Låt det inte bara ligga för mycket prylar framme då det kan bli ett störande moment i sovrummet. Koppla in lite skön belysning i rummet kan göra den sista finishen för det hela, inte bara några snygga sänglampor utan belysning i övrigt. En golvlampa som du ställer bredvid fåtöljen som gör att du får perfekt belysning om du innan du går och lägger dig vill sätta dig och läsa en stund.