Handla smart

Något som vi alla vill göra är bra affärer, det gäller att handla smart och få så mycket man kan för sina slantar. Har man inte obegränsat med pengar så gäller det att hushålla med pengarna. Att planera sin ekonomi så att man vet hur det ligger till i slutet på månaden är absolut bäst, men det är inte alltid lätt att håll den kollen.

Att göra en månadsbudget så att man får koll på sina inkomster och utgifter är smart. Då behöver man inte bli överraskad att det sinar i kassan när månaden är slut. Har man dessutom en buffert som gör att man kan lyxa till det ibland även om man handlar på rea och där kunna ytterligare spara en slant. Planera din inköp oavsett om det är nya gardiner, ny soffa eller matvaror så kommer det att kännas bättre och du får bättre kolla på din ekonomi.

Att storhandla mat är ett smart sätt att spara pengar, om du en gång per vecka åker till någon större matvarubutik och handlar på dig basvaror som håller länge så kan du spara en del pengar. Du kan även köpa på dig toa- och hushållspapper i större mängd så blir det billigare än om du småhandlar dessa varor.

Kolla också upp om det är extrapris i någon butik på någon speciell vara, till exempel köttfärs så kan du handla på dig lite mer av den just nu och frysa in för kommande måltider. Gör storkok hemma och förbered måltider som du kan frysa in och bara ta fram och värma på är också ett sätt att spara pengar.