Hålla värmen inne under vintern

Alla vet ju hur en riktigt kall svensk vinter kan vara och ingen vill den kylan ska komma in i hemmet också, det är tillräckligt att den finns där varje gång vi går ut. Så vad kan man göra för se till att kylan och värmen stannar där de ska?

element_120044377

Många har säkert upplevt hur det kan vara vintertid om inte dörrar eller fönster håller helt tätt. Kalluften som kommer in sätter extra press på element och andra uppvärmningsmetoder att hålla upp värmen i huset. Som följd av detta går även värmekostnaderna upp, och det vill nog alla undvika vintertid. Har man tur behöver man inte göra mer än bara köpa nya lister till dessa för att stänga ute kylan, men det kan även behövas ett totalt fönsterbyte för att få bukt med problemet.

Men det är inte bara genom dörrar och fönster som värmen kan läcka ut. Taket kan också vara en anledning till att värmen inte stannar kvar inomhus. Ett extra lager isolering minska denna förlust ordentligt och även spara pengar i det långa loppet. I detta skede bör man dock även kontrollera att det inte är en skada i taket som bidrar till värmeförlusten, i vilket fall man kommer behöva ta kontakt med en takläggare för att åtgärda detta.

Även möblemanget kan hjälpa till att hålla värmen i huset. Det första man så klart vill undvika är möbler som blockerar elementet då detta gör det svårare för värmen att faktiskt spridas genom rummet. En tjockare matta och gardiner kan faktiskt också vara till hjälp att värmeisolera lite mer i varje rum. Och har man en termostat i rummet vill man inte ha värmealstrande apparater nära denna då det kan ge felaktig information om hur kallt det egentligen är.

Det är lätt hänt att det börjar kännas instängt när man hela tiden gör sitt bästa att hålla all värme inne och många är motvilliga till att vädra. Detta är dock något man kan göra så länge man gör det snabbt och intensivt. Det är bättre att skapa korsdrag i tio minuter än att låta flera fönster stå lite på glänt en längre tid.