Fyra tips för mysig heminredning

Många är vi som tycker att våra hem ska vara en oas – en plats dit vi kan återvända för att varva ner och slappna av. Att inreda sitt hem så att man får den där ultimata mysfaktorn är dock inte det lättaste, men det finns några knep som man kan ta till. Delar av inspirationen kommer från sidan www.bravardag.se.

Belysning

Vacker belysning

En extremt viktig del av heminredningen är belysningen, och är det mys du vill ha så ska du hålla dig borta från lampor med sterilt och kallt sken. Att köpa nya armaturer är dock inte ett måste, eftersom det är relativt enkelt att hitta en lampskärm som du gillar och sedan installera den på en äldre lampa som du tröttnat på. Sök efter skärmar med varma och trevliga färger, så som solgult och vinrött.

Sittmöbler

Nu när du har rätt ljus så måste du ju även ha någonstans att sitta. Gör dig själv en tjänst och kasta ut pinnstolen, och skaffa dig en riktigt bekväm fåtölj eller soffa. Snåla inte när det kommer till kuddar – ha flera storlekar med olika mjukhet så att du har en som passar för varje tillfälle. Glöm inte att matcha färgerna så att de kompletterar ditt nya lampljus på ett fördelaktigt sätt.

Golven

Nästa steg blir att ta tag i golven, och vad passar bättre på ett golv än en matta? En matta är inte bara snygg, utan gör det även bekvämare att gå på golvet, och hjälper dessutom till att minska ekot i rummet.

Braskamin

För den som verkligen vill mysa till det maximalt så är en braskamin ett måste. Sedan urminnes tider har människan samlats kring elden, och 2000-talet är inget undantag. Få ljud är mysigare än sprakandet från en eld, och kombinerat med det dansande ljuset och den pulserande värmen så är det en garanterad vinnare.