Fräscha upp ditt trägolv

TrägolvDet finns väl inget i vårt hus som vi använder så ofta och sliter på så mycket som vårt golv. Golvet är mycket viktigt för huset, både tekniskt och estetiskt. Utseendet sätter sin prägel på rumsmiljön. På marknaden finns ett otroligt stort utbud av olika golvmaterial.

I Sverige är vi lyckligt lottade med relativt billiga trägolv. Det är vanligt i framförallt många äldre hus. Många vackra golv har dock gömts under heltäckningsmattor och andra golvtyper. Man kan återuppliva dessa gamla fina trägolv. Alla trägolv slits ner med åren och behöver förnyas. Kanske vill man lägga nytt golv, men tycker att det kostar lite väl mycket. Det finns dock ett mycket billigare och nog så effektivt alternativ: golvslipning.

Genom att slipa om golvet kan man förvandla de mest trista trägolv till nya spännande golv, fyllda med nytt liv. Det är så mycket skönare att gå på ett levande trägolv än ett golv av annat dött material. Golvslipning kan göras på både solida trägolv och parkett. Slipningen görs bäst med specialmaskiner som även samlar upp dammet. Efter slipning skall golvet ytbehandlas för att göra golvet slitstarkt och ge det den lyster och kulör man vill ha. Processen tar bara några dagar om den görs professionellt. Vill du läsa mer om detta så kan du besöka www.alvsjogolv.se.

Fördelen med att anlita ett företag som Älvsjö Golvslipning är att golvet blir professionellt slipat med professionell utrustning på kort tid. Älvsjö Golvslipning ger även råd om vad för slags behandling golvet behöver och hur det bör ytbehandlas. Att slipa själv är ingen större besparing om man tar hänsyn till att det är svårt att slipa utan att lämna slipspår i trägolvet. Om man gör fel är det svårt att få det bra igen. Det är också fördelaktigt att få golvet ytbehandlat av erfarna målare med den mest lämpliga lacken. Dessutom går det snabbt och man slipper ett kaos av damm. Glöm inte att god skötsel förlänger golvets livslängd.