Förvaringstips

Sortering

De flesta människor mår bra av att ha ordning och reda omkring sig. Ändå är det så lätt att det blir kaos i omgivningen då man ofta känner att man har alldeles för lite tid till att göra alla vardagssysslor. Här får du några tips på hur du lättast håller ordning på alla saker i hemmet och på jobbet. 

Var sak har sin plats

Börja med att bestämma en permanent plats för alla saker. Självklart kan du möblera om men ha alltid en plats där du vet att saken ska stå. När det kommer till ordning och reda är förvaring a och o. Utan bra förvaring blir det lätt kaos och det är svårt att veta var saker är.

Rätt möbler

Det finns gott om förvaringsmöbler att investera i. Det viktigaste är att du köper möbler som rymmer allt du behöver få plats med. Sedan kan du använda dig av lådor, pärmar och liknande för att få allt på rätt plats. På nätet hittar du ett stort utbud av möbler som underlättar din förvaring i hemmet. De har ett flertal möbler i olika moduler vilket gör det lätt att kombinera dem som man vill. Ett tips om du är ute efter förvaring som inte syns är att kolla på de sideboards som dessa erbjuder. Där finns många snygga sideboards som passar lika bra i vardagsrummet som i hallen. Har du småbarn är detta en perfekt möbel att ha i vardagsrummet och förvara alla barnens leksaker. Du kan då på kvällen stöka in alla leksaker i skåpen och får en mysig och avslappnad miljö i ditt vardagsrum.

Städa

Städa

När du börjar städa är ett tips att ta ett rum i taget så inte allt blir för överväldigande. Försöka samla alla liknande saker i en och samma låda eller hylla. På det sättet blir det lättare att hitta dem när du har sorterat färdigt. Enklast är att märka lådorna med vad de innehåller så vet du alltid vad du har i dem.

Sortera

Att sortera allt papper som finns kan ta tid men gör du ett grundligt arbete från början kommer du att tacka dig själv i framtiden. Sortera in alla papper i olika pärmar, mappar och liknande. Ha alla räkningar på ett ställe och alla bankpapper på ett annat och så vidare. Rensa inför varje säsong för att undvika att ha för mycket saker. Rensa ut garderoben på kläder du inte använder och sälj vidare eller skänk bort.

För att behålla ordning och reda i hemmet krävs det att alla gör en insats. Har ni barn är det viktigt att lära dem vikten av att ha ordning. Lär dem små enkla vardagsknep så blir det aldrig en stor grej att behöva hjälpa till att städa.

Vill du ha fler tips hittar du dem på Hem & Hyra.