Ett vackert uterum

Uterummen har fått nytt liv. Tack vare teknologi, billigare priser och den allmänna ökningen av intresse för inredning, är det ett perfekt tillfälle att skaffa ett fantastiskt uterum. 

Inspirationen till denna artikel kommer från Dinbyggare.se.

Isolera eller inte?

En smak- och kostnadsfråga, faktiskt. Att isolera möjliggör att rummet går att utnyttja hela året. Och det kan vara mysigt att ställa ut julgranen i ett uterum av glas och titta på när snön faller med en kopp glögg i handen. Å andra sida kommer det att kosta lite mer att isolera en glasfasad ordentligt. Har man pengarna tycker vi att det är värt att isolera, till och med lägga in golvvärme, så rummet går att använda året om.

Placering

Tänk ut vart rummet ska vara. Det bästa är att uterummet följer solen och får så många soltimmar som möjligt. Men beroende på hur huset står kanske man måste kompromissa. Det är inte så roligt om enda genomfarten till uterummet är genom barnens rum eller tvättstugan. Så planera noga och fundera ut bästa lösningen som gör alla nöjd.

Dekorering

Inredningen borde också planeras. Kom överens vilken stil det ska vara, om det ska vara parkett- eller laminatgolv. Eller varför inte täcka golvet med massivs av läckra mattor? Framförallt ska ett uterum kännas som utomhus. Därför är det viktigt att ta del av naturen och föra in i rummet. Hos Gardenhome finns krukor, planteringsjord, trädgårdsdekorationer och mycket annat som kan förvandla rummet till ett med trädgården.