Ett rent hem

54896-house-kitchen

Alla inredningstips i världen är inte mycket värt om man inte håller hemmet rent, därför tänkte vi samla ett antal tips om hur man kan lättare hålla sitt hem rent.

Det första och kanske simplaste tipsen vi kan ge är att låta någon annan hålla rent åt en. Det är inte alla som känner att de har tid efter jobbet att hålla hemmet rent, bor man dessutom själv så finns det ju inte heller någon som kan ta sig tiden att göra det åt en. Sedan finns det även de personer som verkligen avskyr städning. För alla som känner sig vara en av dessa två är städhjälp en perfekt lösning. Det finns en rad olika företag som kan erbjuda detta och man kan praktiskt taget alltid hitta en lokal firma som kan göra jobbet.

Har man däremot inget emot att ta hand om städningen själv finns det många små tips man kan dra nytta av. Det första, och kanske det mest självklara, tipset är att inte låta smuts och stök byggas upp. Detta kanske låter lättare än vad de egentligen är, men får man bara in rutinen att plocka bort efter sig, lägga smutstvätt i korgen direkt och liknande så kommer man riktigt långt.

Badrummet är ett av de rummen som känns mest ofräscht så fort det börjar dyka upp lite damm och smuts, därför bör man verkligen ta för vana att spola av och torka tvättstället efter varje besök, och aldrig låta hår eller skäggstubb ligga kvar efter man har borstat eller rakat sig.

I köket är det också trevligt att undvika det mest grundläggande damm och smuts, så för att behålla en renare känsla bör man alltid stoppa in tallrikar och bestick i diskmaskin efter man har använd dem. Saknar man en diskmaskin krävs det ju lite mer arbete, men det är värt tiden det tar att diska av allt man använt så fort man är klar med det.