Ett mysigare sovrum

Mysfaktorn är alltid viktigt i sovrummet. Och den är inte så svår att uppnå. Men det gäller att veta vad som skapar en mer mysig miljö och inte. Här kommer några snabba tips på saker som kan göra sovrummet lite mer mysigt.

Mer textilier

När man talar om ett mysigt rum kommer ordet ”mjukt” ofta kunna dyka upp. Och i inredningen finns det inget som textilier för att skapa ett mjukare intryck i rummet. Detta inkluderar allt från sängkläder och gardiner till mattor och stolar. Satsa gärna på lager av textilier också med klassiska saker som filtar, plädar och extra kuddar på sängen till exempel.

Dovare färger

Färg kan påverka oss på många sätt och vis. Många gånger är vi inte ens medveten om att det är färgen som gör skillnaden. Dova färger ses ofta som lugnande och är därför ett perfekt val för sovrummet. Och vill man inte måla om hela rummet kan man åtminstone satsa på en fondvägg mittemot sängen. Se gärna till att väggfärgen även dyker upp på andra håll i sovrummet för att skapa bättre samhörighet.

Mjuk belysning

Belysningen har också ett väldigt viktigt finger med i spelet och oavsett hur bra man lyckats med alla andra delarna kan dålig ljussättning snabbt förstöra helhetsintrycket. Satsa på fler ljuskällor och använd gärna lite svagare ljus. Se dock till att fortfarande ha bra allmänbelysning för när sovrummet ska städas.