Byta fönster

Att byta fönster på sitt hus har många fördelar, framför allt energieffektiviteten med ett fönsterbyte. Har du riktigt gamla fönster så kryper värmen ut och kylan in. Du kanske inte tjänar in vad det kostar att byta fönster, men du kommer garanterat att spara pengar i och med att nya fönster är betydligt effektivare att hålla värmen inne och kylan ute.

FönsterVarför byta fönster? Ja, det kan vara fråga om estetik, att man tycker inte att fönstren passar när man kanske gjort om fasaden. Eller så är det så att de är så pass gamla att det är dags att byta. Livslängden på fönster brukar räknas vara 40 år så det är kanske vad ett ägarskap kan vara på ett hus.

Det är en hyfsat stor investering med ett fönsterbyte och det gäller att man kollar upp priser och kvalité innan man bestämmer sig för vilka fönster man ska köpa. Ta in offerter från ett antal fönsterleverantörer, kolla kvalité och hur länge det kommer att ta för att byta alla fönster. Vad ingår i priset? Vad kan du göra själv, ock så vidare. Kolla också upp vilka funktioner  som till exempel solskydd, inbrottssäkerhet. Kolla hur energieffektiviteten är på fönstren.