Belysningstrender

Belysningen i ett hem kompletterar inredningen och gör både att vissa platser markeras och lyfts fram, medan andra bländas av. Det bidrar till att skapa en helhetsbild och ett helhetsintryck. Ljus ger värme och skapar en inbjudande känsla.

Tänk dig att du står i mörkret utanför ett upplyst hem, ser det inte betydligt hemtrevligare ut än ett mörkt hus? Inte minst under det mörka halvåret blir ljuset i våra hem viktigt. Uttaget.se tar upp några stora trender inom belysning som gäller för den kommande säsongen, där bland annat material som metall, trä och naturnära färger har en stor del. Den hemspunna trenden med inspiration från naturen passar väl in med vår skandinaviska inredning, som också ofta består av naturnära material och ljusa färger.

Funderar du på att gestalta ditt hem med de nya trenderna, eller på att möblera om hemma och förnya ditt hem? Många gör det vid en flytt, inför en skolstart eller annan förändring i livet. Då kan det vara en tanke att fundera på ljusbilden. Kanske kan några nya lampor eller ljus skapa en ny stämning i hemmet.

Olika ljusspridare

Ljus kan vara så mycket mer än bara lampor, även lyktor, doftljus, stearinljus och spotlights kan ge härligt varmt ljus. En ny lykta kan till exempel lysa upp en mörk hall och en golvlampa i trendig metall och med beige, naturnära skärm kan ge dig ljus när du läser i soffan. Oavsett vad du väljer för lampor inger ljuset en välkomnande och inbjudande känsla i ditt hem i höst.