Bästa julpynten

Smått ofattbart brukar vi kommentera datumet den här tiden på året. Att det redan nästan kommit att bli juletid och dags att pynta, tända ljus och förbereda sig för julstress- och stök. Som en inledning till detta så tänkte vi tipsa om våra favoritljulpynt.
Julgranspynt
Adventsstjärnan

Denna adventsstjärna från Gardenhome tycker vi, förutom att den ser mycket trevlig ut, att den symboliserar mycket av det julen står för. Vi matas ständigt med att julen idag är en kommersiell högtid, vilket den också är. Stjärnan från Betlehem som man ibland också kallar adventsstjärnor har haft en stor betydelse, inte bara i bibeln. Utan under krigstiden så gav tillverkandet av stjärnor liknande denna, arbete åt tusentals krigsflyktingar som kom till Sverige under andra världskriget.

Ljusstaken

Att nämna ljusstaken i en lista som denna kanske måhända ser rätt så tråkigt ut, men faktum är att i det mörka december så är det otroligt härligt att se ljus i mest varenda fönster – i de flesta bostäderna. Sen är det förstås mysigt och trevligt inomhus också.

Julgranen

Julgranen som sådan är en stark symbol för glädje och förväntansfullhet. Julen är barnens högtid och förväntan på vad som ska finnas i paketen under granen är alltid stor. Men fortfarande så är julgranens pyntande också full av tradition även för vuxna. I många familjer så är det fortfarande brukligt att en viss person (oftast fadern i huset) ska avsluta pyntandet av julgranen med att sätta på julstjärnan på granens topp.